Albin Jacumin

Albin Jacumin er en Rhône familie vingård gennem mere end 100 år. Det er idag 4. generation som kører vingården i Châteauneuf-de-Pape og har over 29 hektar jord i besiddelse. De vigtigste 19 hektar ligger alle indenfor Châteauneuf-du-Pape området.

Selve vinproduktion forgår idag i den moderne stil, hvor der bliver lagt vægt på frugten og noget mindre på fadet. De producer vinen i flotte nybyggede kældre. I marken bliver alle druer håndhøstet. Alle stilke fjernes inden gæring som forgår på de store betonbeholder og for en mindre del på større franske egetræsfade. De store fade giver den fordel at de ikke nødvendigvis afgiver for meget fadnoter.

Vi synes hos Topvine at det giver vinene en mere feminin stil som gør dem elegante, fyldige og charmerende. Hvert eneste år høster Domaine Albin Jacumin flotte priser og vi kan se, at de stiger i point fra f. eks. Robert Parker næsten hvert år. Som eksempel vores bestseller Châteauneuf-du-Pape “la Bebude” 2015, som fik hele 93 point. Temmelig godt gået af en topvin, der kun ligger lige over de 200 kr. i udsalgspris. Fremhæves må også deres Côtes-du-Rhône. Produceret af druer fra markerne tæt på deres domicil i Châteauneuf-Du-Pape, som kunne være brugt til Châteauneuf vine. Man vægter bare kvaliteten så høj at for unge vinstokke (15 år) skal ikke anvendes i deres “la Begude des Papes” Châteauneuf vine. Respekt herfra.

Den eneste rødvin som skiller så lidt ud er deres prestige Châteauneuf “A Aimé”, som laves på alle de 13 godkendte druer i Châteauneuf og lagres på 100% nye barriques. Til gengæld har den masser af gemmepotientielle. 

Vi er superstolte af at importer fra vingården og ser et fantastisk fremtidspotientielle fra et af de kommende tophuse i Châteauneuf.